11 Şubat 2013 Pazartesi

3. T'nin Dogum Hikayesi

Esimin ve benim isimlerimiz T ile basliyor ve soyadimizda T'li olunca ailemize katilmaya hazirlanan minik Balik'imizinda isminin T ile baslamasi kacinilmazdi.

Aylarca suren hummali arayislarla isim alternatiflerimizi 3'e kadar indirmistik ama bir turlu karar veremiyorduk. Dogum sancilari cekerken, hastane koridorlarinda dolasirken isim hakkinda konusuyorduk. En son isim alternatifimizi 2'ye indirmistik ve normal dogum olursa anlami karanliktan gelen isik olan Tardu, sezeryan olursa diger alternatifimiz olsun diyerek beklemeye basladik.

Balik'im 14 saatlik sancinin ardindan gelmeye karar verdi ama bir turlu kanala giremedi, suyum geldi ve  1 saat icinde ameliyathane hazirlandi. Epidurali beklerken kendimi kurbanlik koyun kadar caresiz hissediyordum ve titriyordum, bu korkuyla karisik heyecandan miydi? Soguktan miydi? bugun bile bilmiyorum.

Anestezi uzmaninin 'sakin olun ve kimildamayin'a benzer sozlerini hayal meyal hatirliyorum. O anda sanirim istesemde hareket edemezdim. Ameliyathanenin kapisinda 'akli olan dogurmazzz' diye soylenen ben sakin sakin oturuyordum ve gozlerim esimi ariyordu. Sancilarim duzene girmemisti ve suyum geldikten sonra inanilmaz bir aci hissediyordum. Balik'im fikir fikirdi ve her  hareketini hissediyordum. Aci esigi yuksek olan ben iste o zaman 'akli olan dogurmaz' diyordum.  Ameliyathaneye girdikten sonra ise bilinmezligin verdigi sukunetle bekliyordum. Doktorlar ise hic durmadan konusup kendi aralarinda muhabbet ettiler ve 2012 yaz tatillerini planladilar ben yoktum sanki..

Sonrasinda kestiler, bictiler ve kuzucuma kavustum. Gogsume verdiler Balik'imi gorunce goz yaslarima hakim olamadim. Anne-Baba- Cocuk artik gercek bir aile idik (: Ilk ten temasimiz soguk ameliyathanede simsicacik oldu. Sonra baba-ogul ciktilar.. Bense bicildikten sonra dikilmeyi bekledim.

Mudahalesiz dogum yapmak istiyordum. Bu dogal yollarla bebegime kavusmanin yani sira sezeryan sirasinda kesilme fikrinin beni urkutuyordu. Cok sukur  diger korkularim dillendiremediklerim basima gelmeden ogluma kavustum.

Ailemizin 3. T'si Tardu olamadi ama isimlerimizle uyumlu basindan beri hep gundemimizde olan baska bir T'li ismi aldi. 

Sevgiler,

TT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder