Yaz geldi dondurma
sezonu açıldı. Sevgili blogger ve doğalanneyim facebook grubunun kurucu Başak Pirtini sayesinde öğrendiğin muhteşem tarifi bizlerle de paylaşmak istiyorum.
‘T. hergün
dondurmaaa’ diye koşarak geliyor.
Muzları onceden
soğup buzluga atın. Hatta çilekleri de yıkayıp ayıklayıp buzluga atın. Biz
bademli yapıyoruz. Bir avuc kadar bademi öğütücüde çekiyorum. Sonra içine
donmuş 1 adet muz ve bir avuc kadar çilek koyuyorum. Evde varsa Aysun The Sütçü’den aldığımız sütten çıkarttığımız kaymak ve 1 tatlı kaşığı balı da ilave edip
öğütücüde karıştırıyorum. Sonunda enfes dondurmamız oluyor. Bu dondurmayı
tadıpta beğenmeyen bilmiyorum.
Bu dondurmayı
ister kulahta ister dondurma kabında servis edin. T. Son zamanlarda külah
meraklısı olduğu için ona külahta servis ediyorum.
Eğer dondurma
kalıplarınız varsa meyveleri dondurmadan karıştırıp kalıplara koyup
dondurabilirsiniz. Yine 1 avuç badem,
1 adet muz, az sut ya da kaymak, 1 tatlı kaşığı balı öğütücüden geçirip
kalıplara koyup dondurun.
Her iki şeklilde
de tadı muhtemeşem oluyor.
Afiyet olsun (:
TT
Not: Bu yazıyı da haziran ayında yazmıştım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder