11 Şubat 2013 Pazartesi

Anne adaylarina ilave ihtiyac listesi


Dogum icin hazirlanirken en cok ihtiyacim tecrubeli bir anne tarafindan hazirlanmis bir ihtiyac listesi idi. Agbimin 4 yil once dogum yapmis tecrubeli anne E. ve kitaplarin isiginda bir alis-veris yapmistim. Aldiklarimin bir kismi can simidi oldu, bir kismi eksik kaldi. Hic kullanmadigimsa olmadi.


Benden yaklasik 6 ay sonra dogum yapacak arkadasimin istegi ile ona bu listeyi hazirlamistim. Daha sonra hamile olan bircok arkadasimla listeyi paylastim. Bu liste klasik bebek alis-verisi ihtiyac listesine ilavelerim ya da kendimce olmazsa olmazlarim. Klasik body, tulum vs. yazmadim.
Anne adaylarina tavsiyem hicbirseyi 'dogumdan sonra da alirim' amann demeyin, ben dedim. Olmuyor, 'ha' deyince disari cikilmiyor.

1. Gogus kalkani- Avent (Bu urun baslarda gogus ucunun yara olmasini engeliyor, bence super bir bulus (: )

2. Silikon meme ucu- Avent (Ilk basta meme ucun bebegin emmebilmesi icin yeterli olamayabilir, hazirda bulunsun.. cok ise yariyor. )

3. Gogus ucu icin krem- Lansinoh (Bu urunu son bir ay gogus ucuna surmeye baslayin, bana kuzenim soylemisti sanirim faydasini gordum, gogusumde catlak vs. cok olmadi.)

4. Gogus ucu cikarici- (Bunu almadim ve sikinti yasadim, tavsiyem  onceden kullanmaya baslayin 2 cesidi var Lansinoh'nun vakum gibi olani kullanisli gibi fiyati uygun olan, bir de pahali enjektore benzeyen var o cok kullanisli degil)

5. Emzirme sutyeni- En az 2-3 adet olsun.. (M&S'ten ikili almistim siyah ve beyaz olanlardan)

6. Ic camasiri- Yuksek bel tercih edin. (M&S'ten 42 beden yuksek bel almistim, sezeryan dikislerini rahatsiz etmiyor)

7. Emzirme yastigi (Bel cevresinden destek alan cinslerden inanilmaz faydali bir urun)

8. Gogus pedi - (Pahali ama en iyisi Lansinoh)

9. Gogus pompasi - (Avent alacaktim almadim. Dogumdan sonra da alsam olur dedim ve ihmalkar davrandim. Forumlarda Avent ve Medela basabas geliyor. Ben de ucuz olani tercih edip medela almistim. Memnunum tek kotu yani cantasi yok) (Cift pompalilar daha cok oneriliyor, ozellikle calisma hayatina donecek anneler icin)

10. Agiz bezleri-- bol bol  (Mermersahtan ya da pazenden)

11. Onluk -(Yeni dogan bebekte gerekmez gibi geliyor ama cok kullaniliyor. Basta 5 onlugum vardi yetmedi haftasina Mothercare'den 5'li set almistik.)

12. Alt acma - Kumas olanlardan da en 3-4 tane olsun.( Benim 4 tane vardi ve annem almak ve yapmak istedikce anneme tuhaf gozlerle bakiyordum alt acma ile 'Ne yapacagiz, bu kadar alt acmayi' diyordum ama T. bir gunde hepsini birden kirletti.)

13. Pazen battaniyeler- Cok ise yariyor tavsiye ederim (Genelde anneler hazirliyor ama hazirda satiliyor.)

14. Emzik- Avent (Yeni dogan icin olani cekmecenizde bulunsun.  1. aydan sonra kullanabilme ihtimaline karsi hazirlik)

16. Emzirme onlugu- (Bunu bastan neden almadim dedigim bir urun)

17. Sut saklama poseti (Lansinoh hazirda bulunsun)

18. Pisik kremi "desitin" (Cidden cok iyi bir urun)

19. Sling- Yeni dogan icin en uygunu wrap sling (wrap sling* kesinlikle tavsiye ederim hala da kullaniyorum.)

20. Puset Sinekligi- (Yazin cok ise yariyor.)


Basta da yazdigim gibi bu liste klasik listenize ilave olarak hazirladim. Zamaninda benim icin gereksiz olan seyler kullanirken en gereklilerim oldu.

Umarim faydali olur (:

Sevgiler,

TT





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder