11 Şubat 2013 Pazartesi

Disler Geliyorrrr

Dis mevzusu tum annelerin ve babalarin korkulu ruyasidir. Cocugun duzeni bir anda alt ust olur. Aniden yukselen ates, huzursuzluk, burun akintisi, istahsizlik, sik sik uykudan uyanma, ishal vs. gibi kendini gosterebilir. 

Dis cikartmak, kendimi kucucuk bebegimin yerine bile koyamadim, ne buyuk bir acidir. Dusunurken bile beni benden alir, etten kemik cikmaya calisiyor. Bu kadar agir bir vakkayi cocuklar yine iyi atlatiyor.

T.'nin ilk dis ile ilgili huzurluklarinda arastirmaya basladim 'Ne yapabilirim?' diye. Bir cok kisi dis jellerinden vs.'den bahsediyordu. Ama biz 'Daha dogal ne olabilir?' diye arastiriken Facebook'ta annelerin olusturdugu gruba disleri cikmak uzere olan oglumu nasil rahatlatabilecegimi sordum. Gelen cevap kesin ve netti 'Baltic amber teething necklace'. Kehribar kolye oneriliyordu. Bildigimiz kehribar.. Biraz arastirma yapinca cidden bircok ulkede bu kolyeler cocuklarin dis cikartma donemlerinde yogun olarak kullanildigini ogrendim. Ozellikle Almanya, Isvicre ve Avusturya'da. Turkiye'de arastirdim yoktu. Hatta direk kehribar dis kolyesi olarak satiliyordu. Hemen yurtdisindan tedarik edebilecegimiz yollari arastirdik ve o sirada ABD'de olan bir tanidigimizdan istedik. 

Kehribar, bir tas degil bir recine oldugundan ten ile temas ettiginde vucudun isisi ile icindeki antibiyotik ve agri kesici etkiye sahip maddelerin vucuda gecip rahatlattigi soyleniyor. 

Biz kullaniyoruz. Oglumuzun disleri bir cok bebege gore rahat cikti. Hafif bir huzursuz ve sert seyleri yemek istememe disinda bariz bir problem yasamadik. Hatta 17. ayda doktorumuz 'Azi disleri cikartmis, bu cocuk ne buyuk izdirap cekmis, siz farkinda degilsiniz.' demisti. Evet huzursuzdu ama keyifsiz degildi ve biz cocugunu anlayamayan ebeveynler olduk. 

Kolyenin hikmeti ya da degil ama cevremdeki pek cok kisiye oneriyorum.

Inci gibi disleri olsun (:

Sevgiler,

TT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder