17 Şubat 2013 Pazar

Uzayli anne geliyor kacinnnnn!

T. artik 19 aylik ve hala anne sutu aliyor ve hala rafine seker yemiyor. Bu ikisinin olmasi bile pek cok kisi tarafindan uzayli olarak addedilmeye yetiyor.

Rafine gidalarin ne denli zararli oldugu hala bilinmiyor. Hele ki seker.. tum organlar uzerinde yiprarici etkisi var. Ic yaglanmaya sebep oluyor. Uzak durulmasi gereken gidalarin basinda geliyor. Hatta sekerli meyveler bile ya hic tuketilmemeli ya da kontrollu tuketilmeliymis. Meyve sekeri konusunda cok basarili olamiyorum. Kuru kayisi, kuru uzum, incir vb. delisi bir oglum var, en azindan kontrollu tukettirmeye calisiyorum. 

En cokta bu seker konusuna takigim. Cocuguma seker yedirmemem uzerine nutuklar dinliyorum.' Ne olacak ki?', 'Birgun alisacak!', 'Tatsin cocuk neden mahrum ediyorsun?', 'Biz sizi boyle yetirstirdik, ne olmus?' gibi gibi hepsine cevabim var ama baazen susma hakkimi kullaniyorum. Burada bunu yazma nedenim belki de bu nutuklar! Toplu cevap hakkimi kullaniyorum.

'Ne olacak ki?' kanser olma riskini artiracagim! Evladini tum kotuluklerden korumak isteyen anneler elleri ile cocuklarini zehirliyorlar...

'Birgun alisacak!' birgun bu urunleri tuketecek biliyorum ama aliskanlik yapmamasi icin ben saglam temeller atmaya calisiyorum. Kontrollu tuketmeyi bilsin hatta yeri geldiginde bilincli olarak red etsin. Anne olarak gorevim bu..

'Tatsin cocuk neden mahrum ediyorsun?' Mahrum mu ediyorum? Neden mahrum ediyorum? Bu soruların cevabı basit anneyim ve evladımı koruyorum.

'Biz sizi boyle yetistik, ne olmus?' ne olmus hasta bir nesil daha otuzlu- kirkli yaslarda kanserle bir sekilde tanisiyoruz. 'Kanser hucresi sekeri sever.' her turlu seker hatta meyve sekeri bile suclu!!! Bizi bir sekilde yetistirmisler ama sonuclari gormuyorlar. Neden bu kadar cok vak'a var?


Hatta T.'yi krese baslatmayi dusundugumuz yuva tarafindan bile uzayli ilan edilmistim. 14. -15. ay civari ve gorusmeye gittigimiz yuvanin sahibi ve muduresine menuyu sordum. Normalde 24. aydan sonra hizmet veriyorlar ama talep uzerine 12 ay ustu icinde sinif olusturacaklardi. Olusturulacak sinif icin beslenmeleri ile ilgili hicbir duzenleme olusturulmamisti. Yemekler tuzlu, ara ogunler cikolatali ekmekli, kekli vs.'li oldugunu gorunce az tuzlu hatta tuzsuz yemek yedirdigimi sekeri ise asla vermedigimi soyledigimde karsimda oturan okulun muduresi 'Bunlara alisacak. Eninde sonunda bu cocuk seker yiyecek, seker kotu degil bla bla...' ile baslayip devam eden bir nutuk dinledim. Ben ne bicim bir anne idim. Gittim cocugumun yiyecegi seyleri sorguladim. O an, yuvanin daha iyi olacagini dusunurken, cocugumun bakimina ne yeyip icitgini kontrol edebilecegim yerde evimizde bakici ile devam etmesi gerektigine karar verdim. Sonra bircok kresin, yuvanin hatta anaokulunun menuleri inceledim genel olarak hepsi ayni idi. 

Bu beslenme konusunda yazacak ne cok olay var!! 

Sunu biliyorum ki benim gibi dusunen binlerce UZAYLI ANNE var yanliz degilim, dostuz dunyalilar..

Sevgiler,

TT



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder