12 Kasım 2013 Salı

Veee Havuclu Kek ile karsinizdayimmmmmm


Bu tarif tamamen kendi uydurdugum tariftir. 2000'lerin basinda annemin pasta keki hamuruna havuc, portakal, tarcin, elma, incir elimin altinda ne varsa koyarak dogaclama yapmistim. Bu kekte yag yok o yuzden ilk denemelerimde bir miktar kuru ve yavan oluyordu ama zaman icinde harika bir tarif oldu. Ana malzemeler artik havuc, portakal suyu, havuc, tarcin ve ceviz.

        Malzeme Listesi

  • 2 adet orta boy havuc
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet portakalin kabugu rendesi 
  • 1 su bardagi seker
  • 1/2 su bardagi ceviz iri 
  • 2 su bardagi un
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 paket kabartma tozu
      Kekin Yapimi: 
4 adet yumurta ve 1 su bardagi seker derin bir kasede tepecikler olusana kadar cirpilir. Un, tarcin, kabartma tozu ayri bir kapta harmanlanir. Havuc rendelenir. Sekerli yumurta karisimina havuc rendesi, portakal suyu, ceviz, portakal kabugu rendesi ve toz karisim ilave edilir. Mikser ile dusuk hizla homojen bir karisim olana kadar cirpinir. Bu islemi cok uzun sure ve yuksek devirde yapmamak lazim. Tereyag ile yagladiginiz kaliba keki dokulur 175 0C'de yaklasik 45 dk. pisilir ve pisincede afiyet ile yenir.

notlar: pisme derecesini ortasina kurdan vs batirarak kontrol edin, firindan cikan keki hemen kaliptan cikartmayip biraz ferahlamasini bekleyin ancak kalipta birakmayin kek uzun sure kalipta kalirsa nemden yumusayabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder