26 Ağustos 2014 Salı

Yaz Geldi Dondurmaaaa

Yaz geldi dondurma sezonu açıldı. Sevgili blogger ve doğalanneyim facebook grubunun kurucu Başak Pirtini sayesinde öğrendiğin muhteşem tarifi bizlerle de paylaşmak istiyorum.

‘T. hergün dondurmaaa’ diye koşarak geliyor.

Muzları onceden soğup buzluga atın. Hatta çilekleri de yıkayıp ayıklayıp buzluga atın. Biz bademli yapıyoruz. Bir avuc kadar bademi öğütücüde çekiyorum. Sonra içine donmuş 1 adet muz ve bir avuc kadar çilek koyuyorum. Evde varsa Aysun The Sütçü’den aldığımız sütten çıkarttığımız kaymak ve 1 tatlı kaşığı balı da ilave edip öğütücüde karıştırıyorum. Sonunda enfes dondurmamız oluyor. Bu dondurmayı tadıpta beğenmeyen bilmiyorum. 

Bu dondurmayı ister kulahta ister dondurma kabında servis edin. T. Son zamanlarda külah meraklısı olduğu için ona külahta servis ediyorum.

Eğer dondurma kalıplarınız varsa meyveleri dondurmadan karıştırıp kalıplara koyup dondurabilirsiniz. Yine 1 avuç badem,  1 adet muz, az sut ya da kaymak, 1 tatlı kaşığı balı öğütücüden geçirip kalıplara koyup dondurun.







Her iki şeklilde de tadı muhtemeşem oluyor.

Afiyet olsun (:

TT

Not: Bu yazıyı da haziran ayında yazmıştım.

3 Yaş Doğum Günü Mektubum

Uzun zamandır yazı yazamıyorum kosturmaca hat safhada (:

T. 3 sene önce bugun doğdu. Bu satırları yazarken 3 sene oncesindeyim. Sabaha karşı 4 civarı başlayan doğum serüvenimi bu sene an be an yaşıyorum. Normal başlayıp epidural sezeryan ile son bulan doğumla 18.30  civarı güzel yavrumu kucağıma aldım.

Bizim için uzun bir 3 yılı geride bıraktık. Artık benimle sohbet edip benimle elle yürüyen birlikte pek çok şeyi yaptığımız minik oğluma bugün bakıp bakıp gözlerim buğlanıyor. Sabah onu klozete oturttuğumda gözyaşlarıma engel olmadım. Oğlum büyüdü. Bu bir anne için çok gurur verici ve heyecanlı (:

Güzel oğlum hayat sana her zaman mutluluk, sağlık ve güzellikler getirsin. Tüm görünen ve görünmeyen kötü ve kötülükler senden uzak olsun. Yüzündeki bu güzel ışık hep seninle olsun can oğlum. Gözlerin hep neşe ile parlasın.

İyi ki dogdun ve iyi ki beni annen olarak seçtin ben sensiz bir hiçmişim hayatımın anlamı (:


Annen

Not: Bu yazı 25.06.2014 tarihinde yazıldı. Günlerin çok koşturmalı ve yoğun geçtiğini söylemiştim değil mi (((: